10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ne özel mesajlar

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ne özel mesajlar
Duygularınıza tercüman olacak en anlamlı 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ne özel mesajları sizler için dokun.org olarak bir araya getirdik. Sizde aşağıdaki mesajlardan beğendiklerinizi sosyal medya hesaplarından paylaşabilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1938’de, saat dokuzu beş geçe hayata gözlerini yumdu. Onu geçen 83 yıla rağmen özlemle yad ediyoruz. Bu sene de Türkiye başta olmak üzere, KKTC ve diğer pek çok devlette anma etkinlikleri düzenlenecek. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin yıldönümünde 10 Kasım sözleri için duygu dolu seçenekler günün anlamını daha da vurgulu bir hale getirecek. Türk insanı Atalarına olan özlem, sevgi ve minnet duygularını ifade edecek 10 Kasım mesajlarını internet ortamında aratıyor. İşte 10 Kasım Atatürk’ü anma sözleri ve Atatürk için yazılmış en güzel ve anlamlı sözler…

10 Kasım mesajları, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anıldığı bu günün anlam ve önemini yakınlarına hissettirmek isteyen vatandaşlar, internet üzerinden araştırmalarını sürdürüyor. İşte, Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu bu günün yıl dönümünde sosyal medya üzerinden ve SMS’ler aracılığıyla paylaşabileceğiniz en güzel 10 Kasım mesajları…

10 Kasım 1938 tarihinde aramızdan bedenen ayrılsa da yaşadığımız topraklarda ve dünyada ilkeleri, fikirleri, eserleri ile yaşayan ve daima yaşayacak olan Atamızı büyük bir özlem ve saygıyla anıyorum.

10 Kasım 1938’den bugüne seni her zamankinden daha çok özlüyor ve daha iyi anlıyoruz. Ruhun şad olsun.

10 Kasım bir hüzün, Matem günü olsa da, Çalışmaya söz veririz, Atatürk`ün huzurunda.

10 Kasım sabahı 09.05 bütün sirenler çaldı, bütün gözyaşları aktı, bütün herkes hazırda, sen hiç unutulmazsın çünkü sen Atatürk”sün…

10 Kasım sabahının verdiği hüznü, Atatürkü daha iyi anlayarak yeniyorum.

10 Kasımda ben üzgünüm neden? Çünkü bizden ayrıldı Atatürküm, bizden kalbimiz kırık gönlümüz buruk çünkü bizden ayrıldı en güzel varlık.

83 yıldır gözümüz yaşlı. Türk milleti 83. kez başın bir kere daha sağ olsun.

83. yılında Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürkü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha hürmet, minnet ve rahmetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun.

Amacımız ‘Ey yükselen yeni nesil! cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz’ vasiyetine sahip çıkarak, cumhuriyetimizi korumak ve yükseltmektir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. yıldönümünde minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

Aramızdan ayrılışının 83. yılını sevgi saygı ve özlemle anıyoruz Daima bizimlesin atam.

Atatürk öyle bir insandır ki, hayali değildir. İstediğini bilir, bildiğini yapar, yapamayacağı bir şeyi de istemez. -Avusturyalı Heykeltraş Krippel

Atatürk yalnız kahraman milletinin büyük bir şefi olmakla kalmamıştır. O, aynı zamanda insanlığın da en büyük evladı olmuştur.

Atatürk, dünyanın çok nadir yetiştirdiği d,hilerdendir. O, bütün bir tarihin seyrini değiştirmiştir.

Atatürk, ömrünü milletine adamış, kurduğu Cumhuriyet’e sahip çıkılmasını ve çok çalışılarak bilimde ekonomide ileri bir seviyeye ulaşılmasını öğütlemiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Atatürk, şahsiyet ve yeteneğin dev gibi bir simgesi idi, o, yirminci yüzyılın en görkemli olayını yaratan adamdı.

Atatürk, şahsiyet ve yeteneğin dev gibi bir simgesi idi, O, yirminci yüzyılın en görkemli olayını yaratan adamdı. -National Tidence Gazetesi, Danimarka

Atatürk, tarihte teşkilatçı bir dahi, bir milletin harikalar yaratan yöneticisi ve memleketinin kurtarıcısı olarak kalacaktır.

Atatürk, tarihte, memleketinin en büyük adamlarından biri olarak kalacaktır.

Atatürk, Türk Milletinin ruhunda Türk bayrağı gibi dalgalanan bir baştı.

Atatürkün başardığı işler mucize ve harika kabilindedir. Birkaç yıl içinde memleketinde yaptığı inkılâplar, birkaç yüzyılda gerçekleştirilmeyecek işlerdir.

Atatürkün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti; demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olma özelliğini hiçbir zaman yitirmeyecektir.

Bilir misiniz çocuklar? Her 10 Kasım gelince, siyah bir bulut gelir, Anıtkabir üstüne. Bilir misiniz çocuklar? Her 10 Kasım gelince, siyah çiçekler açar, Çankaya tepelerinde. Bilir misiniz çocuklar? Her 10 Kasım gelince, siyah güvercinler uçar, Ankaranın üzerinde. Bilir misiniz çocuklar? Her 10 Kasım gelince, gökyüzü siyah olur, ülkenin her yerinde.

Bir milleti, uçurumun kenarından sarsılmaz azmiyle kurtaran, kuvvetlendiren, yükselten yöneticiler arasında Atatürk, en birincisidir. -Timpul Gazetesi, 12 Kasım 1938

Bir ülkenin onur ve haysiyetini koruyarak, çağdaş ve örnek bir cumhuriyet haline getirilebileceğini bütün dünyaya gösteren ve bunu tarihe altın harflerle yazdıran büyük Atatürk! Sen milletinin gönlünde ebedi yaşayacaksın.

Boğazımızda kocaman bir düğüm olur her On Kasımda. Geçen her yıl seni daha da çok aratır oldu. Sen bize bu cennet vatanı bıraktın Allah da seni cennet yurtlarında barındırsın.

Bu Türk milleti yastadır. Çünkü yeni Türkiyenin yaratıcısı olan eşsiz şefini kaybetmiştir.

Bu vatan senin gibi bir kahramanı ebediyen bir daha görmeyecek yerinde rahat uyu…

Bu yıl Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürkün ölüm yıldönümünün 77. Yılı. Bu yılda her yıl olduğu törenler ile anılacak.

Bugün Büyük Önder’i kaybetmenin hüznünü bir kez daha yaşarken, öğretileri ışığında emanetlerine sahip çıkarak Türkiye Cumhuriyeti’ni yüceltmeye azimliyiz.

Bütün dünya 10 Kasımda biz Almanların da dostluk ve saygı ile bağlı olduğumuz bir insanın hayatını ve eserlerini takdirle anmaktadır. Atatürk, daima Türkiye ile Avrupa arasında sıkı bağlar kurmaya çalışmıştır.

Büyük adamlar, kuşaklarının başındadır. Türk Milletinin başındaki büyük ve dahi Atatürk, politika ve savaş alanlarında yılmayan büyük ve yurtsever bir insandı.

Büyük Atatürk! Seni seven ve anlayan bir gençlik her zaman var olacaktır.

Büyük Atatürk! Tarih seni bağımsızlığın baş mimarı olarak yazmakta, bütün uluslar senin manevi şahsiyetin önünde saygıyla eğilmektedir.

Büyük komutan, büyük devlet adamı, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve Milli mücadelenin kahramanı Mustafa Kemal Atatürkü aramızdan ayrılışının 79. yılında milletimiz adına saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürkü, vatanı ve milleti adına yaptığı büyük işler için şükranla anıyor, manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum. Ruhu şad olsun.

Cumhuriyeti bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve şükranla anıyoruz. Dünya var oldukça adın yaşayacak Büyük Atatürk ruhun şad olsun.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; ebediyete intikalinin 82’nci yıldönümünde, içeriden ve dışarıdan ülkemize yönelik türlü entrikaların sergilenmekte olduğu çok zor bir dönemde anıyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemali ebediyete irtihalinin 84. Yıl dönümünde saygıyla yad ediyorum.

Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet, şükran ve rahmetle anıyor, manevi huzurunda saygı ile eğiliyorum.

Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşaması için birçok yeniliklere imza atıp bir inkılap hareketi başlatan ve gelecek nesillere büyük bir miras bırakan Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkü rahmetle anıyorum.

Çağımızda hiçbir isim Atatürkün adı kadar büyük saygı yaratmamıştır.

Dünya, bu savaş ve barış kahramanı büyük adamın ölümü ile yoksul düşmüştür.

Dünyanın ender yetiştirdiği eşsiz bir komutan ve dahi bir yönetici olan büyük Atatürkün dünya milletlerine bıraktığı bağımsızlık ve eşitlik düşüncesi, sonsuza değin takdirle tatbik edilecektir.

Ebediyete intikalinin 83. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.

Ey yüzü gibi kalbi de güzel insan emanetlerine sahip çıkacağımıza söz verirken bir On Kasımı daha seni y,d ederek anıyoruz. Seni çok seviyor ve çok özlüyoruz.

Gideli 83 yıl oldu. Gün geçtikçe daha çok özlüyorum unutulmayacaksın atam.

Her 10 Kasımda olduğu gibi bu 10 Kasımda da Atatürke olan bağlılığımızı ve sevgimizi ortak düşünce ve duygularla bir kez daha dile getiriyor, büyük önderimizi özlemle anıyoruz.

Her fani gibi 83 yıl önce ebediyete intikal etmiş, ama manevi varlığı, düşünceleri ve kutlu vasiyeti tertemiz millet vicdanında bayrak gibi dalgalanmaktadır”

İnsanı teslim alıcı fevkalade önderlik kuvveti vardır o, tetiktir, hazır cevaptır, dikkati çekecek kadar zekidir.

İstiklal Mücadelemizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkü vefatının sene-i devriyesinde saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

Kurmuş olduğun demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti ni ebediyete kadar yaşatacağımızı, ilke ve devrimlerinin yılmaz koruyucuları olacağımızı bir kez ifade eder, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyeye getireceğimize manevi huzurunda söz veririz.

Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürkü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha hürmet, minnet ve rahmetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun.

Milli iradeyi hâkim kılan, insan hak ve özgürlüklerini koruma altına alan, adaleti hakkıyla tesis eden ve çoğulcu demokratik prensipleri hayata geçiren bir seviyeye ulaşmamızda pay sahibi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürkü şükranla anıyorum.

Mustafa Kemal; bir millet, bütün vasıtalarından mahrum edilse dahi, kendini kurtaracak vasıtaları yaratabileceğini ispat eden adamdır. -Adolf Hitler, Almanya Devlet Başkanı

Mustafa Kemaller ölmez, rahat uyu paşam.

O büyük insan yalnız Türkiye için değil, bütün doğu milletleri için de en büyük önderdi.

O, yüce bir dağa benzer eteğinde yaşayanlar bu yüceliği fark edemezler bu dağın azametini kavrayabilmek için, ona çok uzaklardan bakmak gerekir. -Claude Farrer

Öldüğüm zaman atama en yakın yere gömsünler. Seni Rahmetle Anıyorum Atam.

Rüzgar ağırdan eser, her 10 Kasım sabahı, her bir yere savurur, sararmış yaprakları. Hüzünlenir milletim, her 10 Kasım sabahı, çiçeklerle donanır, Anıtkabir yolları.

Sen yalnızca Türk milletinin değil dünya üzerindeki ezilmiş milletlerinde önderi oldun. Çünkü onlar, seni örnek alarak bağımsızlıklarını kazandılar.

Türk milletinin büyük kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 84. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.

Türk milletinin eşsiz evladı Atatürk! Sen ebedi istirahatgâhında rahat uyu. En büyük eserim. dediğin Türkiye Cumhuriyeti bizlere emanettir. Türk Milleti.

Türk Milletinin her bir ferdi Atatürkün getirdiği ilke ve devrimlerin gönüllü ve azimli birer koruyucusu olmaktan büyük bir onur duymaktadır.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve yeniliklerin sahibi olan Atatürk, fikirleri ile her zaman yaşayacak ve yaşatılacaktır.

Ufukta bir ışık belirdi 10 Kasım sabahında, güneş doğmuyor, hava karardık sokaklar ıssız… Cumhuriyet ağlıyor!

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, her zaman yüreğimiz de yaşayacaksın.

Ulusumuzun güvenine layık olacak bir şekilde millet adına çalışmalarımıza bütün gücümüzle devam edeceğimize manevi huzurunda söz veriyoruz.

Unutmadık, unutmayacağız güzel adam. Seni ve bizim tüm için yaptıklarını unutmadık, unutmayacağız, ruhun şad olsun.

Unutturamaz seni hiç kimse unutulsak da biz. Her yerde sen her şeyde sen bilmem ki nasıl söylesem. Atam rahat uyu. Emanetini çiğnetmeyiz. Her birimiz Mustafa Kemalin askerleriyiz.

Yalnızca yurtta değil, dünyada da barış diyen Büyük Önder Atatürk, tüm dünyanın takdir ettiği büyük bir devlet adamıdır.

ATATÜRK’ün sözleri

Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.

Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için, en hakiki mürşit bilimdir, fendir.

Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.

5/5 - (9 votes)
(Visited 73 times, 1 visits today)
Author: admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir